Google Website Translator Gadget

torsdag 14 juli 2011

Ååååhh denna byråkrati!!!

Igår skulle vi hämta Viggos födelsebevis på stadhuset i Prag 4. Så blev det inte, kan man säga....
Informationen vi fått var att det enda som krävs för att hämta ut det är våra legitimationer. Och det hade det också varit om registraren på sjukhuset hade sett till att begära in en massa dokument från oss innan födelsen. Där ibland våra födelseattester, översatta till tjeckiska och stämplade med de magiska stämplarna som de älskar i det här landet. De magiska stämplarna som man får betala massor med slantar för att få. Dessutom godkände de inte att han har två efternamn så mest troligt måste han ha ett dubbelt efternamn, Wallin-Swain i stället.
Suck, vad tröttsamt.

Lägenheten igår var väldigt vettig. Tyvärr kan vi inte ta den eftersom firman som erbjuder den är ett gäng ockrare. De vill att första betalningen är månadshyran + utrustninghyra (kyl, spis, tvättmaskin osv.) + en månadshyra deposition+en månads utrustninghyra i deposition + en månadshyra+20% i provision. Det skulle innebära att vi måste hosta upp 45 500 CZK på studs och det är inte möjligt. Alltså blir vi tvungna att hitta en privat uthyrare, de kräver endast deposition, ej provision. Problemet då är så klart att hitta en privat uthyrare som annonserar på engelska och pratar engelska, de flesta sådana hyr endast ut lägenheter i gamla stan med omnejd och då pratar vi ju fantasihyror typ 50 000/månad. Men förhoppningsvis ska vi väl lyckas med det innan mitten av September.
Jag ska titta på 2 lägenheter i Strasnice idag. Inte precis något favoritområde men det är okej. Den ena ligger väldigt nära Metron, smidigt, medan den andra är lite mer avsides. Men titta kan man alltid.

Åh förresten, på tal om den fantastiska byråkratin här! En väldigt charmig sak jag såg när jag skulle läggas in på sjukhuset var att när damen registrerade mig så gjorde hon det på en skrivmaskin! Alltså ingen sån där elektrisk "modern" sak utan en riktig gammeldags knackare! Coolt. Jag trodde de var utdöda sen årtionden tillbaka men tydligen skickades de på återvinning i Tjeckien.

Oj, det här blev ett långt inlägg. Man får ju passa på när den finaste sover.
Hej då!

Inga kommentarer: