Google Website Translator Gadget

tisdag 7 augusti 2012

Blogg blogg blogg

Hej hopp på er!

Det tar emot lite att blogga för tillfället. Det enda som händer just nu är att vi letar med ljus och lykta efter ett nytt hem. Eller ja, vi hittade ju det absolut perfekta hemmet, precis i den delen av stan vi vill bo, men nu har vi kommit fram till att vi måste tacka nej eftersom vi inte klarar av att betala två månader dubbel hyra, deposition och mäklararvode på det. Så jäkla bisarrt att alla har, precis som vi, 3 månaders uppsägning men ändå är det ingen som lägger ut sina lägenheter på annons förrän de faktiskt är lediga och tomma - kontentan blir att man kan ha noll framförhållning utan får ta mer eller mindre första bästa lägenhet som råkar vara ledig när det är dags att lämna den nuvarande. 
Vi har i alla fall bestämt oss för att vi vägrar ta något som bara är okej, då flyttar vi hellre till en central, mindre lägenhet med kortsiktigt kontrakt (1 månad i taget helst) och fortsätter leta tills vi hittar något vi verkligen vill ha. Skittråkigt. Vi hade verkligen redan "flyttat in" i drömlägenheten som vi hittat, så det känns ganska tungt att inse att vi kanske inte får något riktigt hem förrän nästa år.

Något som är roligt är i alla fall att Viggo ska börja gå 3 timmar i veckan på förskolan från och med fredag. Skoj för honom att få busa med en massa barn, och bra förberedelse inför oktober.

Veckan som gick:
Jag och Viggo tog en långpromenad.

....och spanade in getterna.







I helgen var vi och busade på en lekplats i Bubenec (området vi vill bo i).



Och sen roade vi oss halva söndagen på Detsky Ostrov (Barnens ö).









Inga kommentarer: